la cuina xixonenca
Uns dinars molt típics de Xixona.
El Cherelé.
El que fa falta per a 6 persones.
500 grs. de penques, 250 grs. de sigrons, 250grs. de creïlles, 100grs. de arròs, un litro d'aigua, un nap, llengua, freixura, fetge, morret, orella de cerdo, 2 botifarres de carn, sal y safrà.
com es fa.
En una cassola de fang es posen la llengua, el fetge, el morret, l'orella,les dos botifarres de carn, els sigrons, cuan els sigrons estinguen cuïts es posen les creïlles,el nap, les penques i al cap de 20 minuts es posa l'arròs, la sal i el safrà.
La Borreta.
el que fa falta per a 4 persones.
1 kilo de espinacs, 250 rs. de bacallar, 150 grs.de creïlles, 1/2 litro de aigua, oli, sal, una nyora, alls tendres.
com es fa.
Em una cassolà de fang, es posa l'oli i cuan aquest estigua calent s'afigen els alls tendres i la nyora a trossos, quan estiguen fregits s'afigen els altres ingradients i l'aigua, es tapa la cassola i al cap de 25 minuts se seveix.
0 comentarios:
Publicar un comentario